http://freshcoffee.com.ua/backup/tag/ru/ Бренд Чарзілля

Бренд Чар - зілля


 


 

ЧЕРВОНА РУТА

Весною пробуджується земля і вибухає барвами, які завжди хвилюючими снами входять в життя людини. Неможливо навіть перерахувати всі трави і квіти, що чарівними, казково-візерунчастими килимами, скатертинами І ковдрами покривають степи, узлісся, схили гір. Серед цього барвистого розмаїття є рослини з особливими властивостями, цвітіння і використання яких оточено таємничими чутками та казковими оповідками, чудернацькими історіями і вигадливими бувальщинами. В народі ці трави і квіти називають чар-зіллям, або просто зіллям.

Чарзілля - це не одна якась квітка на всі часи і випадки. По степових і лісових усюдах є чимало видів чарівних рослин. У лісах під захистом густої крони дерев-велетнів росте папороть, у якої давня і міцна чарівна слава. Зелені віяла папороті мають цінність хіба що для грибника, який ними прикриває гриби у кошелі або ж відмахується від комарів. Вся ж чудова надприродна сила "кочедижника" (так називали папороть) міститься у бруньці, що розквітає лише один раз на рік. Саме в момент цвітіння її необхідно зірвати. Тоді володарю квітки відкриваються таємниці землі, місця, де заховані скарби. Як же добути цвіт папороті? Вночі напередодні Івана Купала шибай-голови, набравшись духу, вирушають у лісову гущавину. Навкруги все реве, стогне, верещить, дерева переходять з місця на місце, гілки зміяться, чіпляються за одяг, літають обривки павутиння, б'ють крилами птахи. Чим глибше у хащі, тим жахливіше. Але обертатися не можна - голову виверне назад або знесе, як не бувало. Та ось нарешті кущ папороті знайдений. Тепер необхідно швидко окреслити його колом, стати посередині і завмерти на місці. Рівно опівночі брунька набухає і на кущі з'являється квітка-жаринка. Кому вдається схопити її раніше нечистої сили, той може вже більше не турбуватися про свою долю. Після цього щасливцю залишається лише розрізати на правій долоні шкіру і закласти туди пелюстки чарівної лісової квітки. Сміливці, що переможцями повертаються вранці з лісової гущавини, користуються неабияким авторитетом у односельців.

Схожі за дією з квіткою папороті ключ-зілля і розрив-трава. Ці рослини розривають ланцюги і відчиняють усі замки на підземних сховищах, де зберігаються нечувані багатства. Розрив-траву можна добути, прослідкувавши за черепахою. Місце, де вона відкладає яйця, потрібно огородити кілочками. Черепаха легко долає перепону за допомогою розрив-трави. Подейкують, ніби оволодіти цим зіллям можуть лише ті, хто має плакун-траву і папороть. Плакун-зілля можна застосовувати проти погані, що стереже підземні скарби. Ця трава виросла із сліз Богородиці, пролитих під час страждань Христа. Плакун примушує відьом і чортів обливатися слізьми, крізь них неможливо розгледіти, хто пробивається до багатства.

Травневе свято апостола Симона Зілота в народі називають "Симоновим зелом". Вважається, що саме в цей день потрібно копати і рвати чар-зілля. Відшукавши потрібну рослину, повертаються на схід сонця, хрестяться, потім стають обличчям на захід і промовляють: "Мати Божа ходила, зілля родила, відром поливала, нам на поміч давала!" Чарзілля слід збирати людям з праведним серцем, світлою душею і чистими руками.

 

Колекція  карпатських чаїв

  Здавалось, канула в небуття “Божина книга”, писана на дощечках, загублені рецепти живої та мертвої води, еліксиру  безсмертя, зілля кохання...Але від бабусі до онуки, всупереч переслідувань, перемовам, наперекір завойовникам і невігласам, передавались рецепти, приписи, тайни збирання і приготування  Чар-зілля…

 

 

Чар зілля Дари Мольфара  

  (плодово –квітково-листовий збір) 

(Амарант , арніка , карпатські ягоди чорниці і суниці, цвіт гречки і вересу, листя глоду, материнки і малини ) .Аромат лісових ягід.Смак пряно-терпкий з  солодко - фруктовими нотками:        Я - квітка Лісова, купаюсь в росах я,
                       Я громова любаска, дощу-бажана ласка,
                       Духмяний килим я, ступи і я твоя… 

Індійці майя, ацтеки , інки знали про амарант ще 8 тисяч років тому. Та й древні греки шанували амарант і вважали його за символ безсмертя. А шведська королева Христіна в 1653 році заснувала орден кавалерів Амаранту. Продовольча комісія ООН  назвала амарант культурою XXI століття:  ця рослина містять  рекордну кількість білка і мікроелементів.   

                                    

Чар зілля збір “Червона рута“         

        ( листково-ягідний збір)    

Містить чебрець, м’яту, Іван-чай, душицю, дивосил , молоді  листочки і ягоди лісової суниці, малини, чорноплідної горобини, первоцвіт, солодовий корінь.  Випивши цей напій ,любов і гармонія наповнить Ваше серце і душу. Молоді люди в Карпатах  вважають це зілля зіллям кохання.Смак терпко-солодкий з нотками кислички гірських ягід :

                   Карпатська Квітка я, Любов дарую я…                   Я – сонцева Коханка, і вітру Забаганка..
  Полин - купіль моя, пірнай і я твоя…

  

Чар зілля Жива вода              

 ( листкове - трав’яний збір)            .       

В цьому напої зібрані трави і листочки в  такій пропорції ,що людина після вживання його, відчуває оновлення душі і тіла, вертається  втрачена сила і молодість, минає депресія і втома. Містить  траву сухоцвіту ,хвощу, нагідки, пелюстки  рожі, ромашка, цмин, шипшина, листя берези, ялівець ,рильця кукурудзи, плоди дикої яблуні, терену, смородини і суниця Смак гіркувато-терпкий з нотками   кислички і нектару гірських плодів :

                           …  Я - квітка Польова, Життя дарую я !
              
 Я - жайворонка Любка, грайливая голубка.
            
   Купальська врода я, милуйся я-твоя….
    

 

 

      Чар-зілля «Квітуча гілляка»    

          (пелюстково-медовий збір )

Цей унікальний збір з пелюсток і бруньок дико цвітучої яблуні, вишні, черешні, груші, дає напій ніжно оливкового кольору. Аромат весняного меду і ніжний смак весняного цвіту  має неймовірну тонізуючу силу, що   дарує крила і радість, силу і легкість ! Аромат медовий. Смак  ніжний, терпко-гіркуватий , освіжаючий :    

                     Я квітка у Гаю, царюю, як в раю:
                     В промінні ніжусь я, під трелі солов’я.
                    
 Жаги оздоба я, відпий   і я твоя…

           

          Чар зілля  “Євшан зілля             

           (трав’яно –плодовий збір )   

  Давня слава у Євшан-зілля. Хто має при собі цю траву, ніколи не забуде рідну землю. Згадка про неї завжди наповнює людину чудодійною силою і наснагою. А ще кажуть , що коли випити Євшан зілля удвох, то ніколи Ви не забудете один одного.  І не дивно, адже в цей збір входять трави,  які важко знайти за межами України, а саме –солодець(український Женьшень), пустинник, хміль, братчики ,цвіт бузини, полин, плоди дикої яблуні,  горобини, бузини, глоду, шипшини, цвіт мальви . Аромат гірських трав.Смак терпкий з нектарним солодом мальв і легкою кисличкою  дикої  яблуні і глоду :

   ...Я - квітка  чарівна, Я всих і нічия,                               
      Одне лиш прошу, пам'ятай: Землі, життя - оквіта я,               Я - всих, твоя і нічия…
.