http://freshcoffee.com.ua/backup/tag/ru/ Чоколядова кав'ярня «Золотий Дукат» м.Львів

Чоколядова кав'ярня «Золотий Дукат» м.Львів вул. Федорова,20(Руська,14) тел брон. стол. 032 235-62-63


Подивитись фото кавярні

 
Фрешкава призначає побачення
  в кавярні «ЗОЛОТИЙ ДУКАТ» !






       В самому серці  давнього Львова, в цоколі старовинного будинку 14 сторіччя, заховалася маленька кав'ярня «Золотий дукат». Побувати у Львові і не відвідати цю знамениту кав’ярню –
означає не пізнати самої сутності ,ментальності кавового міста.
Ця унікальна кав'ярня славиться своїм знаменитою  львівською чоколядою , неперевершеною  щойно народженою фрешкавою та легендарними чар-зіллями.
 Львівська чоколяда народжується з какао-бобів,які традиційно сотні років  поставляли у Львів з маленької плантації в КОТ-Д Івуарі. Смак цих бобів особливий , запам’ятовуючий (ви можете переконатися, спробувавши їх на смак! Спочатку какао боби можуть здатися гіркими, але через мить ви зрозумієте справжній смак шоколаду, без консервантів, замінників і добавок !).
Львівські  кондитери відмовлялися готувати шоколад з інших сортів какао бобів , тому що лише вишуканий смак  Кот-ДІвуарського какао і філігранна робота львівських кондитерів могли створити знаменитий галицький шоколад.
100 років тому саме такий шоколад на літаку доставляли у Відень.На жаль, секрети приготування унікального галицького шоколаду вважалися безповоротно втрачені.
Але не переймайтесь !- як кажуть львів’яни. Наші кондитери відновили технологію цього неперевершеного знаменитого шоколаду, ЧОКОЛЯДИ ,як називала його колись вся Європа, і як до тепер кажуть львів’яни.   
Гордістю цього закладу є також унікальні сорти кави, наприклад ,фрешкава Копі Лювак. Саме тут гурмани можуть оцінити смак і аромат цього найдивовижнішого напою, і не лише тому , що в зерен кави Копі Лювака драматична біографія  і неймовірна історія життя, але  і тому, що  ця кава народжується (обсмажується ) прямо тут, в кав'ярні!
     Драматична історія кави Копі Лювак починається на далеких Індонезійських островах, де маленька тваринка Лювак, схожа на нашого кота, збирає і поїдає найсоковитіші плоди кави. Потім кава проходить природним чином через шлунок тваринки і саме ці екскременти збирають місцеві жителі. Зерна ретельно очищаються, миються, підсушуються і  кава майже готова! ЇЇ неймовірні пригоди продовжується в нашій кав'ярні, тому що  поки що  це  річ в собі, закрита перлина.
 Лише після обжарювання зерен, в результаті складних фізико-хімічних процесів, до кінця не зрозумілих науці,утворюється знаменитий неперевершений смак кави, що приголомшує навіть найвибагливіших гурманів!
Але не тільки драма і смак кави Копі Лювака вразить вашу уяву,адже ще коло 40 сортів кави, неймовірних за палітрою смаків і ароматів -це і божественна  Ямайка Блю Маунтін- світовий еталон всіх кав, і кава з довгим танучим в роті після смаком чорного шоколаду чи коньячним присмаком ,стануть вашими улюбленцями і натхненниками.
 А може ви бажаєте дізнатись ,яка саме палітра смаків ,яка саме кава притаманна тільки вам, адже на колір і смак –товариш не всяк?!
 
Тоді поспішайте, бо ваша ФРЕШ КАВА (молода, незаймана ,цнотлива, щойно народжена, без ароматизаторів, газів і пластичних операцій) призначає вам побачення в «Золотому дукаті»!
Вона зустріне Вас в різних образах ,але Ви обовязково її впізнаєте і пізнаєте!

 
                                                            Щасти Вам!Автор ідеї Палій О.  

 

Можливо це буде фірмовий кавовий напій "Золотий дукат"...


 

Напій фірмовий «Золотий Дукат» - 19 грн.

Ця кава, створена майстрами своєї справи з безлічі сортів, в основі яких африканська арабіка, є легендарним львівським купажем. Напій створюється зі свіжообсмажених зелених зерен кави, що робить каву живою, адже живе кава  лише 15 днів. Окрім самої кави, коронованою родзинкою є харчове золото 23 карати,що виблискує на глянцевій хмаринці свіжозбитих вершків . А під вершками сховався гоголь-моголь-розтерті з цукром і повітрям жовтки з  корицею і шматочками кураги. Смак кави з легкою кислинкою і фруктовим присмаком. Таку страву треба куштувати не перемішуючи,на контрастах солодкого і кислинки,небесно-ніжного і терпкого.Спробувавши цей шедевр, розумієш, на скільки важливі секрети в приготуванні таких кулінарних шедеврів, адже лише завдяки ним може вийти казка.


А можливо це побачення варто підсолодити ще гарячим і паруючим штруделем...

Штрудель «Дукат» (160 г.) --- 15грн.

Головною родзинкою дегустації, не дивлячись на свій нехитрий вигляд і складові, став саме цей штрудель. А все завдяки тому, що випікається він безпосередньо в кав'ярні. Подається десерт прямо з духовки, що робить його повітряним і по-домашньому теплим. А аромат, який виходить від страви, завдяки кориці, просто чарує. Спробувавши шматочок, Ви здивуєтеся легкості тіста, а яблука, якими нафарширований «рулет», просто тануть в роті. Також начинку складають зерна родзинок, роздроблені горіхи і кориця. На перший погляд начинка буденна, але завдяки  традиційності і філігранності роботи кондитерів, результат перевершує найсміливіші очікування. Зупинитися при смакуванні цією стравою виявилось нереально. Штрудель прикрашений барвистим візерунком з львівської чоколяди, яка має приємний і живий смак.  Штрудель прекрасно доповнює  горнятко гарячої кави, завдяки наявності в нім кориці і родзинок, а також подачі страви в щойновипеченому стані.

Екзотична Африка,далека Америка,таємничі острови Архипелагу,казкова Індія,загадковий Схід -все це втілюють в собі зернятка нашої ФРЕШКАВИ.А щоб підкреслити її шляхетність,витонченість,особливість ,потрібні  до неї такі ж десерти (Легуміни)...

 

 

Десерт «Сьоме небо» (130 г) -18 грн.

Загадковий,шляхетний,витонченний,як львівська панна- це чудовий початок для знайомства з магією Львова.

Перше, що приємно вражає – це витончений вид десерту, який доповнює магічний запах шоколаду. Спробувавши цей витвір кондитерського мистецтва, розумієш, що інколи навіть такі красиві страви бувають дуже смачними. Починати, звичайно ж, потрібно з десертної вишні, що пікантно зайняла своє місце в центрі келиху. Окрім неї, шоколадний крем усипаний шматочками фундука і вяленої вишні. Спочатку навіть не віриться, що шоколаду можна придати  настільки повітряного вигляду і легкості смаку. Але, розкуштувавши, розумієш, що цей десерт повторює старий добрий смак львівської шоколадки з горіхом, лише насолоджуватися нею у такому вигляді набагато приємніше.

Насолодившись верхнім брунатним шаром, пора переходити до легкого суфле з білого шоколаду, який також нагадує за смаком свій головний інгредієнт, - какао, ось тільки форму має іншу.

Брунатний шоколад з легкою гіркуватістю, але досить солодкий, а ось білий ніжно-солодкий і з легкою кислинкою. Шоколад має досить густу консистенцію, не дивлячись на свій повітряний вигляд,із-за чого подається охолодженим.А філіжанка чорної кави лише доповнить ці фантастичні відчуття!


 НЕЗАБУТНЬОГО ВАМ ПОБАЧЕННЯ!